Haber

10 bin liralık deprem desteğine haciz iddiasının reddi

Bazı sosyal medya platformları ve internet sitelerinde, vergi dairelerinin borç nedeniyle depremzedelere verilen 10 bin liraya haciz koyduğu yönünde tartışmalar yaşandı.

NTV’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan aldığı bilgiye göre, vergi daireleri Maraş’ta meydana gelen ilk depremden bu yana kamu alacaklarının tahsili için bölgede herhangi bir haciz uygulamadı. 8 Şubat tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile vergi daireleri tarafından yapılanlar da dahil olmak üzere tüm icra takibi durdurulmuştur.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, deprem tarihinden önce konulan hacizlerin, ilgililerin başvurusu üzerine değerlendirilerek gerekli kolaylığın sağlandığı belirtilirken, vergi dairesi tarafından bankalara gönderilen haciz taleplerinin, varlıklara gönderildikleri anda uygulanan ofisler, daha sonra hesaplara yatırılan paralara herhangi bir etkisi olmamıştır.

Bu nedenle daha önce hesaba haciz konulsa bile deprem tarihinden sonra herhangi bir haciz yapılmadığı için bu hacizin devletin yaptığı 10 bin liralık beyin sarsıntısı yardımlarını etkilemediğinin altı çizilerek, şu ifadelere yer verildi: kayıt edilmiş:

“Bu itibarla, deprem tarihinden önce konulan hacizlerde sadece depremden önce vergi dairesine intikal ettirilmek istenen para vergi dairelerine devir konusu olabilir. Böyle bir süreç olsa bile bunlar süreçler, deprem tarihinden önce başlayan ancak deprem tarihinden sonra sona eren spesifik örneklerdir.Bu bağlamda, “Konunun hukuki boyutu ve sürecin niteliği dikkate alınmaksızın, en kolay tanım, devletin yardım ettiği yanıltıcı bilgilerin paylaşılmasıdır.” depremzedelere el konuluyor. Devletimizin bu üzücü günde vatandaşları için yaptığı tüm çalışma ve süreçleri göz ardı etmeyi amaçlayan bu tür paylaşımlarda vatandaşlarımızın prestijinin olmayacağına inancımız tamdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu