Haber

Bitlis Eren Üniversitesi’nin istihdam garantili tekstil kursu büyük ilgi görüyor

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis Dokuma Sanayi ve İşadamları Derneği’nin (BİTSİAD) girişimleriyle açılan tekstil kursuna vatandaşlar ilgi gösteriyor.

BEÜ ile BİTSİAD arasında Ekim 2022’de imzalanan iş garantili tekstil kursu projesi kapsamında 1 Aralık 2022’de dokuma atölyesi kuruldu.

Üniversite yerleşkesindeki atölyeyi ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, kursu bitirip sertifika alan tüm kursiyerlerin Bitlis’teki dokuma fabrikalarında çalışabileceğini söyledi.

Kursun iş garantili ve ücretsiz olduğunu vurgulayan Elmastaş, şunları kaydetti:

“Bitlis Tekstil Sanayi ve İşadamları Derneği iş birliği ile imzaladığımız iki yıllık iş birliği protokolü kapsamında üniversitemizde tekstil ile ilgili derslerin verildiği bir atölye açtık. Atölyeye gelen kursiyerler burada derslerini alıyorlar. sertifika alacaklar iş imkanı bulacaklar.Projemizin en önemli özelliği iş garantili olması.Bir yıl boyunca devam edecek ve her kursu 6 haftada tamamlayıp kursiyerlerimize sertifikalarını vereceğiz.”

Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü proje koordinatörü Esra Dursun, “Kurslarımıza yoğun talep var ve kayıtlarımızı aldık. Hazırlık ve kayıtların ardından 30 kursiyerle ilk kursumuza başladık. İsteğe bağlı olarak akşam ve hafta sonu kurslarımız. Kurslar ve yeni kayıtlar hakkında bilgi almak isteyenler üniversitemiz aracılığıyla bizimle iletişime geçebilir veya danışmak için buraya gelebilirler.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu