Haber

Büyükşehir’den amatör spora 700 bin liralık destek

Sakarya Büyükşehir ile ASKF ortasında imzalanan protokol merasiminde konuşan Lider Ekrem Büyük, amatör sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edeceklerini, spor kenti Sakarya’da herkesin spor yapması için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti. Protokol çerçevesinde 600 bin lira olan destek, Başkan Yüce’nin 100 bin lira daha artırmasıyla 700 bin lira oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ortasında protokol imzalandı. AKOM’da Başkan Ekrem Yüce’nin konut sahipliğinde gerçekleştirilen merasimde ASKF Lideri Yaşar Zımba, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Lideri Cevat Ekşi, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Nevzat İnanç, AK Parti Söğütlü İlçe Lideri Selçuk Kurt, Meclis Üyesi Behlül Bayrak, ASKF yönetin heyeti üyeleri, Büyükşehir bürokratları, spor insanları ve basın mensupları yer aldı. Protokol çerçevesinde amatör spora sağlanacak 600 bin liralık takviye, Lider Ekrem Yüce’nin 100 bin lira daha artırmasıyla 700 bin liraya çıkarıldı.

Amatör spora destek için atılan imzaların hayırlı olmasını temenni eden Başkan Yüce, törende yaptığı konuşmada, “Sakarya’mızın ismini her alanda duyuruyoruz. Kentimiz yatırım ve projelerle ülkemizde örnek teşkil etmeye devam etmektedir. Bizim için bu alanların değerlilerinden biri de spordur. Sporun ve atletin her vakit en büyük destekçisiyiz” dedi.

Yüce, Sakarya’nın spor şehri olduğunu ifade ederek, “Her türlü sporu yapabilecek donanıma sahibiz. Birçok tertip, proje ve muvaffakiyetle da kendimizi bu manada kanıtladık. Spor kenti olarak anılan kentimizde, yediden yetmişe her vatandaşımızın sporla içli dışlı olmasını istiyoruz. Bunun için birçok farklı projeyi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Dünyanın en donanımlı bisiklet parkurlarından Ayçiçeği Bisiklet Vadisinde milletlerarası tertipler düzenlediklerini belirten Ulu, bisiklet yolu ağını her geçen gün artırdıklarını paylaştı. SAKBİS’ler ve akıllı istasyonları yaygınlaştırdıklarını da dile getiren Başkan Yüce, Sakaryalıları spora teşvik etmek, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı. Sakarya’nın spor kenti olmasında en değerli ögelerden birini de sporseverlerin oluşturduğunu belirten Lider Aziz, “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak sizler gençlerimizin kötü ve zararlı alışkanlıklardan ve çevrelerden uzaklaşıp spor yapabilmesi için fedakarca çalıştığınıza hepimiz şahidiz. Bu vesileyle hemşerilerim adına hepinize hususi teşekkür etmek istiyorum” formunda konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak sporun, atletin ve spor faaliyetlerini destekleyen herkesin yanında olduklarını söz eden Lider Aziz, ASKF ile imzalanan protokolün güzel olmasını temenni etti, dayanaklarının devam edeceğini vurguladı. Büyük, protokol çerçevesinde 600 bin TL olan takviyesi, 100 bin TL ekle 700 bin TL’ye çıkardı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Büyükşehir Belediyemiz gerçekten Sakarya’ya spor manasında katma kıymet sağlayan ve kenti spor kimliğine büründüren çok değerli gelişmelere öncülük ediyor. Bu vesile ile Liderimiz Ekrem Aziz’e teşekkür ediyorum” derken; ASKF Başkanı Yaşar Zımba, “Bir mühlet evvel Liderimiz Ekrem Ulu ile görüştüğümde bizlere takviye kelamı vermişti. Bugün ise daima birlikte bu protokolü imzalamanın memnunluğu içerisindeyiz. Sayın liderimizin spora ve atlete verdiği takviye artık sonların ötesine taşmaktadır. Kulüplerimiz ve atletlerimiz ismine teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı. – SAKARYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu