Haber

Çin Başbakanı Makro Düzenlemede Yenilemenin ve Ekonomide İstikrarın Önemini Vurguladı

PEKİN, 25 Şubat (Xinhua)- Çin Başbakanı Li Keqiang, ekonomik büyümenin desteklenmesi ve istihdam ile fiyatların istikrara kavuşturulması gerektiğinin altını çizerek, ekonomik toparlanmanın yukarı yönlü eğilimini güçlendirme ve yüksek kaliteli kalkınmayı teşvik etme çabalarını vurguladı.

Perşembe günü Ulusal Kalkınma ve Reform Kurulu ile Maliye Bakanlığı’nın yaptığı incelemede açıklamalarda bulunan Li, aynı gün bir sempozyuma da başkanlık etti.

Komisyondaki bir raporu dinledikten sonra Li, kalkınma ve reform yetkililerinin ekonomiyi istikrara kavuşturma ve büyük projelerin inşasını ve ekipman geliştirmeyi teşvik etmedeki önemli rolüne övgüde bulundu.

Maliye Bakanlığında yaptığı konuşmada Li, kalkınma ve rehabilitasyon yetkililerinin ekonomiyi istikrara kavuşturma ve büyük projelerin inşasını ve ekipman yükseltmelerini teşvik etmedeki hayati rolünü övdü.

Sempozyumda Li, Çin’in son yıllarda önemli zorluklara rağmen büyük kalkınma başarıları gösterdiğini belirterek, kalkınma ve iyileştirme yetkilileri ile finans departmanlarının makro politikaların uygulanmasına, ekonominin istikrara kavuşturulmasına, reform ve yeniliğin teşvik edilmesine ve sorunların çözümüne katkılarına övgüde bulundu. insanları ilgilendiren en acil zorluklar.

Ayrıca 2023 yılı ekonomik ve sosyal kalkınma planı ve bütçe raporunun hazırlanmasında hakkıyla iş yapmak, bunların hükümet iş raporu ile uyumunu sağlamak, hükümetin çalışmalarını temele oturtmak için çaba sarf etmek, temel görevleri bilimsel olarak düzenlemek ve kanuna uygun olarak kişilerin denetimini kabul etmek. yapmaya davet edildi.

Çin ekonomisinin Ocak ve Şubat aylarında hızlı toparlanma ve piyasa beklentilerinin önemli ölçüde güçlenmesiyle ivme kazandığını söyleyen Li, büyüme ivmesini pekiştirmek, sürdürülebilir ve sağlıklı ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemek için her zaman çaba göstermeleri gerektiğinin altını çizdi. Başbakan ayrıca gelecekteki riskler ve rahatsızlıklar konusunda da uyarıda bulundu.

haberakcadag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu