Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze’den getirilen hastaları ziyaret etti

İsrail’in katliamının ardından özel izinle Mısır’a nakledilen Gazzeli 27 yaralı, dün akşam Türkiye’ye getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara’da tedavi gören hastaları da ziyaret ederek doktorlardan bilgi aldı.

27 HASTA VE REFAKATÇİSİ GETİRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’ye sağlık yardımı ve Türkiye’ye hasta ve yaralıların nakli için dün gece Mısır’da düzenlediği yoğun toplantı trafiğinin ardından Mısır’dan bazı hastalarla birlikte Ankara’ya döndü. Gazze’den getirilen 27 hasta ve 13 refakatçi Türkiye’ye getirildi. Yaralılar Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

ERDOĞAN’DAN ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’den Bilkent Şehir Hastanesi’ne getirilen ve tedavileri burada devam eden 27 kanser hastasını ziyaret ederek, başhekimden hastalar hakkında bilgi aldı.

MISIR DIŞINDA GAZZELİLERE YARDIMCI OLAN İLK ÜLKE

Dün gece Esenboğa Havalimanı’nda hastalar uçaktan indirilirken açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Altını çizmek istediğim bir konu şu; Mısır’a gemiyle yardım gönderilmesine izin veren ilk ülke Türkiye’dir. Refah Sınır Kapısı’ndan hasta transferine de olanak sağlıyor.” “öyledir” dedi.

habercanakci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu