Haber

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Kudüs, Müslüman yönetimindeki Darüsselam’dır ama çıkınca kaosun merkezi haline gelir.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Kudüs’ün şu anki halini görüyorsunuz. Müslümanların yönetimi altında olduğu dönemde bugün olduğu gibi kaosun, savaşın ve baskının merkezi haline geldi.” İfadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Akademisi’nin Ankara’da düzenlediği Eğitim Memurları Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Burada konuşan Erbaş, İslam medeniyetinin temelinin bilim, ilim ve hikmete dayandığını belirterek, Kur’an’ın ilk ayetlerine bakıldığında okumanın, öğrenmenin, ilmin, hikmetin, yazmanın ve kalemin önemli olduğunun görüldüğünü belirtti.

Hz. Muhammed’in vefatından 5 yıl sonra Kudüs’ün Müslümanların yönetimine geçtiğini ve bir bilim merkezi haline geldiğini belirten Erbaş, “Kudüs’ün şu anki halini görüyorsunuz, ne zaman Müslümanların yönetimine geçse Kudüs’ün merkezi haline geldi. kaosun, savaşın ve baskının merkezi. Bugün olduğu gibi yaşandı.” değerlendirmesini yaptı.

Erbaş, Müslümanların son dönemde yaşanan olayları iyi analiz etmesi gerektiğini, İslam’ın yaşam standartlarını, ahlak ilkelerini, ilim ve hikmete dayalı evrensel değerleri, iman ve medeniyet değerleri ışığında insanlığa yeniden sunmanın şart olduğunu belirtti.

Din görevlilerinin görevinin insan yetiştirmek olduğunu belirten Erbaş, şöyle konuştu:

“İnsan yetiştirmek sarrafın hassasiyetini gerektirir. Nasıl ki altını tartarken teraziyi tutuyorsa, biz de insan yetiştirenlerde bu hassasiyetin daha fazla olması gerekir. Çünkü insan her şeyden daha değerlidir. Özellikle bunu yapacak olanların eğitimi. Toplumun manevi hayatını yönlendirmek çok özel bir hassasiyet gerektirir. Verdiğiniz eğitim din eğitimi olunca sorumluluğunuz daha da artıyor.” da artıyor.”

“Dijital dünyayla ilişkimizi her zaman güncel tutmak zorundayız”

Bilimin ve eğitimin nihai hedefinin, insanları dünya ve ahiret huzuruna ulaştırmak ve erdemli insanlar yetiştirmek olduğunu belirten Erbaş, bir şekilde bilgili insan yetiştirildiğini ancak fazileti olmayan ve “ahlaksız” bilginin insanlığa zarar verdiğini vurguladı. bir anlamı yok.

Teknolojik gelişmelerin bilim ve eğitim faaliyetlerine farklı bir dinamizm getirdiğini belirten Erbaş, şöyle konuştu:

“Her türlü bilginin rastgele paylaşıldığı bu ortamda doğru bilginin, düzenli okumanın ve sistemli eğitimin değeri daha da belirginleşti. Bu prestijle birlikte dijital dünyayla ilişkimizi her zaman yeni tutmanın, farkında olarak hareket etmemiz gerekiyor. Alanın imkânları ve riskleri ile doğru formül, özgün bilgi ve nitelikli çalışmalarla İslam’a ulaşmaya çalışıyoruz.” Türkiye’nin hayat veren gerçeklerini bu alanda da aktif olarak temsil etmemiz gerekiyor.”

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Diyanet Akademisi Bakanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan ve eğitim yetkilileri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu