Haber

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için YSK’ya başvuru yapıldı

Millet İttifakı’nın “Cumhurbaşkanı Yardımcısı” olabilmeleri konusunda anlaştığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim çalışmalarının yanı sıra sosyal medya, afiş ve TV programlarında da bu unvanı kullanmaya başladı.

Medya paylaşımlarında İmamoğlu ve Yavaş’ın isimleriyle “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı” yazan Bayram Coşkun isimli kişi, iki ismin bu unvanı kullanmaması için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.

‘YASAK OLMALI’

YSK’ya sunulan dilekçede, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, yaklaşan genel seçimler öncesinde ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı’ unvanını kullandıkları görülüyor. Bu makam ve mevki kadrolar arasında yer almıyor. “Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Adaylığı denen, adaylığı olmayan, adaylık başvurusu yapılmayan, seçimlerde sona erme tarihi olmayan bir makam yoktur. Bu iki isim bu etiketi kullanmamalı ve medyada bu etiketin kullanılması yasaklanmalıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu