Haber

Erzurum Valisi Memiş’ten provokasyon açıklaması: Su şişeleri atıldı

Erzurum Valisi Okay Memiş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mitingine düzenlenen taşlı saldırı hakkında konuştu.

Vali Memiş, Valilik’te düzenlediği basın toplantısında, İmamoğlu’nun kent ziyaretinin “miting” olarak değil, “esnaf ziyareti” olarak programlandığını söyledi. Seçim yasaklarının 4 Mayıs itibarıyla başladığını ve seçimlerle ilgili tüm emir komuta zincirinin 4 Mayıs itibarıyla il ve ilçe seçim kurullarında düzenlendiğini dile getiren Memiş, şunları kaydetti:

‘MİSAFİRLERİN GÜVENLİĞİNİN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU İFADE ETTİK’

“Daha önce bize yapılan başvurularda toplantı yeri olarak gösterdiğimiz bir yer vardı. Orada toplantı yoktu. Bu 4 Mayıs’tan önceki tarih içindi. Bu tarihten sonra toplantı yapılamadı ve muhterem il başkanlığı.” İmamoğlu’nun ilimize yaptığı ziyaretleri anlatan lider, konuyla ilgili olarak yetkinin il ve ilçe seçim kurullarında olduğunu, tüm siyasi partilerin gerekli demokratik haklarını kullanabileceklerini, olası bir olayda her türlü tedbiri alacağımızı söyledik. böyle bir ziyaret.Bu noktada bir miting düşünülebilirdi.Fazla yasaklayıcı davranmamak adına bizim için değerli olan misafirlerimizin can güvenliğini konuştuk.Aslında o şekilde planlanmıştı. Sayın İmamoğlu’nun havalimanından şehir merkezine ve bir sonraki olası konuşma alanından diğerine şehrimizi ziyareti, buna göre güvenlik önlemlerimizi aldık, hatta çok üst düzeyde önlem aldığımızı söyleyebiliriz. .”

‘1000’İN ÜZERİNDE POLİS YAPTIK’

İmamoğlu’nun havalimanına indikten sonra kent merkezine geldiğini söyleyen Memiş, “Esnaf ziyaretinin ardından olası sohbet yerlerinden biri olan Havuzbaşı’na yönlendirildiler ve direkt geldiler. Gerekli güvenlik önlemlerini aldık. 1000’in üzerinde polis kardeşimizi ve arkadaşımızı buraya görevlendirmiştik. O konuşmasını yaparken bariyerlerin arkasına su şişeleri atılmaya başlandı. Konuşmayı kesip havalimanına dönerek oradan şehrimizi terk ettiler.” söz konusu.

‘BÜYÜK BİR ALAN OLSA DAHA FAZLA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALIRIZ’

Memiş, devlet olarak yapacakları programlarda gerekli güvenlik tedbirlerini almanın tüm siyasi partilerin görevi olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bugün Havuzbaşı Kent Meydanı resmi olarak duyurulan bir miting yeri değildi. tedbiri alıp bunu sağladı.Bugüne kadar Cumhurbaşkanımız dahil bir çok siyasi lider ilimizi ziyaret ettiler.Her türlü çalışmaları yaptılar.Aslında Meral Akşener Hanım daha önce ilimizi ziyaret etmişti.Aynı şekilde bir konuşma vardı. Olayın kendisi gelişti.Milliyet dışında vatandaş ve esnaf ziyaretlerine karşı daha esnek hareket ediyoruz.Bu tür tedbirleri almaya çalışıyoruz.Yaklaşımımız yasaklayıcı bir yaklaşım değil,içerisinde hareket ederek gerekli güvenlik tedbirlerini almaktır. Mevzuatın bize verdiği yetki çerçevesinde, herkesin seçim ortamında.

‘YERİNDE MÜDAHALE OLDUĞUMUZU DEĞERLENDİRİYORUZ’

Programın yapıldığı alan toplantı alanı değildir. Önlemler nedeniyle bariyerlere rağmen hemen arkasından müdahale oldu. Ondan sonra gerekli işlemleri yaptık. Bize göre yerinde müdahale etmeyi önemsiyoruz. Ancak onlar tarafından ‘pek uygun değil’ olarak değerlendirildi. Bu bilgiyi kamuoyuna duyurmak içimden geldi. Orada harap bir bölüm vardı. 17 kişi sağlık kuruluşlarına başvurdu. 9 tanesini tedbir amaçlı gözlem altında tutuyoruz ama durumları ciddi değil. Hafif yaralı ve takip ediyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Görüntülerimiz de var. Gerekli müdahale de yapıldı.

‘Gerekirse TUTUKLAMA DA YAPILACAK’

Gerekirse gözaltı işlemleri de yapılacaktır. Değerli olan, orada bir şekilde hiddetlenen insanların sakinleşmesiydi. İmamoğlu Bey’i dinlemek için bölgeye gelen vatandaşların sağlıklı bir şekilde oradan ayrılmasını sağlamak öncelikli görevimizdir. Artık elimizde diyebilirim. İhtiyaç varsa, konunun savcılığa intikal etmesi ile birlikte, ihtiyaç varsa gözaltı işlemleri alıkonulacaktır. Şu anda 3 vatandaşımız ve 2 vatandaşımız üniversite hastanemizde müşahede altında olup diğerleri şehir hastanesinden taburcu edilmiştir. Burada bir hususu özellikle belirtmek isterim ki Erzurumlu tüm vatandaşlarımız ve geneli yaşanan olaylarda asla böyle bir soruna müsamaha göstermemelidir. Devlet olarak bu konuyu doğal olarak inceleyeceğiz. Yani özellikle sosyal medya ve yayın kuruluşlarında yer alan konulara prestij vermeyelim. Olayı bilgilerimiz çerçevesinde yorumlamanın daha uygun olacağını düşünüyoruz.” (HABER MERKEZİ)

akorenhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu