Haber

Eylemde polise tokat atan astsubay için 3 yıla kadar hapis istemi

Nebi Kürşat Ö. Savcı mütalaasını verdi. Savcı, sanık astsubayın “görevini yapmamaya direnme” suçundan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep ederken, “yasadışı gösteriye katılmak ve dağılmamak” suçundan beraatına karar verdi.

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmada tutuklu sanık Nebi Kürşat Ö. ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, olay günü sanığın doktor olan eşinin ölen meslektaşlarının ölümünü protesto etmek için olay yerinde olduğunu, sanığın yanına geldiğini bildirdi. Olaydan hemen önce polis memuru Tugay İ.’nin eşinin kayıp çantasını aramak için bulunduğu yer. Sanığın barikatın önünde polise direnerek müşteki polis memuruna tokat attığı gerekçesiyle “görevini yapmamaya direnme” kabahatinden 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

DİĞER HATALARDAN İSTENİLEN SATIŞ

Mütalaada, sanığın belirtilen toplantıya katıldığına veya daha önce uyarılıp dağılmadığına dair herhangi bir görüntü kaydı bulunmadığı, sanık amacının eşinin yanında olmak ve eşinin çantasını aramak olduğunu söylediği belirtildi. , olayda kaybolan ve eşinin kayıp çantasıyla ilgili olarak resmi başvuru yapıldığını belirterek, “Hukuka aykırı gösteriye katılmak ve dağılmamak. Hatasından beraat etmesi istendi.

DEVRİMİNİ TALEP ETTİDanık Nebi Kürşat Ö. Mütalaaya karşı savunmasında, aleyhindeki hususları kabul etmediğini söyleyerek beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, taraflara mütalaaya karşı açıklama yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 7 Temmuz 2022’de Fatih Çapa Tıp Fakültesi’nde iki saat içinde bin 100 kişinin toplanarak basın açıklaması yaptığı belirtildi. Açıklamanın ardından kümenin İl Sağlık Müdürlüğü’ne doğru yürüdüğü, polis ekiplerinin grubun fakülteden çıkmasını engellemeye çalışmasına rağmen grubun bariyerleri aşarak müdürlük önünde yürümeye devam ettiği açıklandı. Grubun İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldığı belirtildi. İddianamede, Çapa Tıp Fakültesi önündeki polis bariyerini aşmak isteyen grupta görevli astsubay Nebi Kürşat Ö.’nün, seyir halindeki polis memuru Tugay İ.’ye tokat attığı belirtildi. olay yerinde bir görev ve onu yaraladı. Polis memuru Tugay İ.’nin kendisine tokat atan zanlıdan şikayetçi olduğu ve uzlaşmak istemediğini belirttiği bildirildi. İddianamede, astsubay Nebi Kürşat Ö. eşini korumak için polis memurunu ittiğini, görüntülerin kendisine gösterilmesi üzerine polise tokat attığını itiraf etti. Nebi Kürşat Ö., olay günü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutukluluğuna yapılan itiraz sonucunda 12 gün sonra serbest bırakıldı. İddianamede, astsubay Nebi Kürşat Ö. “Yasadışı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak uyarıya rağmen dağılmamak” ve “Kamu görevlisinin görevini yapmamasına direnmek” hatalarından 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Sanık Astsubay Nebi Kürşat Ö. İlk duruşmadaki savunmasında, “Amacım kimseyi dövmek değil, eşimi korumaktı. Amacımız eyleme katılmak ya da direnmek değildi. Şikayetçiyi yaralamak da niyetim yoktu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu