Haber

FETÖ’cü Akın İpek, Türkiye aleyhine açtığı 7 milyar dolarlık tazminat davasını kaybetti.

FETÖ’cü Akın İpek’in sahibi olduğu İngiltere merkezli İpek Investment Ltd. Şirketin uğradığı zararın karşılanması için 7 milyar dolar tazminat talep edilen davayı Türkiye kazandı.

TÜRKİYE DAVAYI KAZANDI

Akın İpek, 30 Ağustos 2015 tarihinden bu yana İngiltere’de kaçak olarak yaşamakta ve iş hayatını bu ülkede sürdürmektedir. Akın İpek, 2018 yılında İpek Koza’nın mal varlığına el konulmasıyla ilgili olarak Washington merkezli bir tahkim mahkemesinde dava açmıştı. 4 yıl süren dava bugün sonuçlandı. FETÖ’nün açtığı uluslararası davayı Türkiye Cumhuriyeti kazandı. Söz konusu dava, FETÖ’nün el koymalarla ilgili olarak devlete açtığı tazminat davası olarak uluslararası bir mahkemede açtığı en büyük dava olarak biliniyordu.

“SEVİNCİMİZ BÜYÜK”

Türkiye Cumhuriyeti’nin avukatı Mustafa Doğan İnal, Twitter hesabından davayla ilgili yaptığı açıklamada, “FETÖ üyesi Akın İpek’in (İpek Yatırım) ICSID’de Türkiye Cumhuriyeti aleyhine açtığı davayı kazandık! Türkiye Cumhuriyeti LEXIST hukuk bürosunun avukatı olarak çok mutluyum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu