Teknoloji

Geçtiğimiz yılın en çok satan oyunları belli oldu

Oyun, pandemi döneminden bu yana önemli bir başarı ile yoluna devam ederken, her yıl olduğu gibi “en çok satan oyun hangisi” sorusu merak uyandırdı. 2022’nin en çok satan oyunları belli oldu.

Pandemi döneminde altın çağını yaşayan oyun marketleri, 2022 yılını yeniden doğum olarak değerlendirdi. Özellikle yılın son aylarında oyunseverlerin beğenisine sunulan oyunlar oyuncuları heyecanlandırmayı başardı ve “en çok satan oyunlar hangileriydi” sorusunun yanıtı ünlü araştırma ve analiz platformu NPD tarafından verildi.

Platformun aktardığı rapora göre ABD’de 2022 yılının en çok satan oyunu, ekim ayının son günlerinde satışa sunulan Call of Duty: Contemporary Warfare 2 oldu. Call of Duty: Contemporary Warfare 2, yılın bitmesine kısa bir süre kala tanıtılsa da yine de en çok satan isim olmasına engel olmadı. Öyle ki Call of Duty: Contemporary Warfare 2 daha satışa çıktığı ilk 10 günde 1 milyar doları aşan kâr elde ederek seride rekor kırmayı başardı.

Geçen yılın en çok satan oyunları

En çok satan oyunlar listesinin ikinci sırasında yer alan isme bakıldığında burada Elden Ring ismini görmek mümkün. Birçok oyun eleştirmeni tarafından yılın en iyi oyunu olarak fiyatlandırılan Elden Ring, satış anlamında Call of Duty oyununun gerisinde kalmaktan kurtulamadı. 2022 yılının en çok satılan üçüncü oyunu Madden NFL 23 oldu. Tabii bu noktada listenin Amerika Birleşik Devletleri için geçerli olduğunu da eklemek gerekiyor. Madden NFL serisi, burada diğer ülkelerden çok daha popüler bir oyun. God of War: Ragnarök, Amerikalı oyuncular tarafından en çok ilgi gören oyunlardan biri olurken, listede beşinci sırada Lego Star Wars: The Skywalker Saga yer alıyor. Yılın en popüler oyunları hakkında edinilen bilgiler şimdilik bunlarla sınırlı ve oyunların popülaritesi her geçen gün artmaya devam ediyor.

ayas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu