Haber

İsrail Savunma Bakanı: Gazze’deki çatışmada ağır bedel ödedik

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ağır bedel ödediklerini söyledi.

Gallant, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar ve kara operasyonlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze’de şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydeden Gallant, “İsrail ordusunun Hamas’ı mağlup etme hedefine doğru ilerlediğini” iddia etti.

İsrailli Bakan, çatışmaların başlangıcından bu yana öldürülen İsrail askerlerine dikkat çekerek, bunların ağır bedeller ödediğini belirtti.

Gallant, “Düşmanların uğruna, yaşayanların uğruna, İsrail halkının ve İsrail devletinin uğruna düşmana saldırmalıyız” dedi. söz konusu.

Filistin yönetiminin vergi gelirleri engellendi

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in Filistin yönetimine aktarılması gereken vergi gelirlerinin askıya alınmasıyla ilgili bir soruya yanıt veren Gallant, “terörün önlenmesine yardımcı olmak için fonların Filistin yönetimine aktarılması gerektiğini” söyledi.

İsrailli Bakan, “işgal altındaki Batı Şeria’daki istikrarın İsrail’in çıkarına olduğunu” belirtti.

İsrail ordusu, Gazze’de 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısının 16’ya yükseldiğini bildirdi.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail’in Mescid-i Haram başta olmak üzere Filistinlilere ve kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine tepki gösterdiği gerekçesiyle 7 Ekim sabahı kapsamlı bir saldırı başlatırken. İsrail ordusu Aksa’da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlattı. başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’de El Kassam Tugayları’nın elinde 240 İsrailli esirin bulunduğunu kaydetti.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında 3 bin 648’i çocuk, 2 bin 290’ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli de yaralandı.

İsrail ordusu, 26 Ekim’den itibaren sınırlı kara operasyonlarını Gazze’ye genişletmeye başladı ve hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusunun hedefi oldu.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

yesilhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu