Haber

İstanbul Üniversitesi kapılarını açtı, sınıfta izinsiz fotoğraf çekildi

Yakın zamanda halka açılan İstanbul Üniversitesi’nde bazı vatandaşlar amfilere girerek sınıftaki öğrencilerin fotoğraflarını çekti.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nün ‘duvarları olmayan üniversite’ olarak adlandırdığı İstanbul Üniversitesi kampüslerini halka açma kararı, gündem oldu. İstanbul Üniversitesi’ne giren bazı vatandaşlar amfilere girerek öğrencileri ders çalışırken izledi ve öğrencilerin fotoğraflarını çekti.

Öğrencilerin uyarılarına rağmen bazı kişilerin fotoğraf çekmeye devam ettiği belirtildi.

BUGÜN PROTESTO EDİLDİ

İstanbul Üniversitesi öğrencileri bugün saat 13.30’da Beyazıt Yerleşkesi önünde üniversitelerinin halka açılması kararını protesto edeceklerini duyurdu. Öğrenciler düzenledikleri eylemde karara ve çekilen görüntülere tepki gösterdi.

Kararın açıklandığı günden bu yana öğrenci kulüpleri ortak bir açıklama yayınlayarak bu kararı eleştirdi. Duruma sosyal medya platformlarından tepki gösteren öğrenciler, duvarları olmayan üniversite denilen kararı kabul etmediklerini belirtti.

‘MİLYONLARCA GÖÇMENİN OLDUĞU BİR ŞEHİRDE HERKESE KAMPÜS AÇMAK GÜVENLİ DEĞİL’

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili Deniz Demir, rektörlüğün aldığı kararı eleştirerek, şunları söyledi:

“İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, okulun tüm kampüslerinin kapılarının ziyaretçilere açıldığını duyurdu. Açıklamanın ardından üniversite öğrencileri karara itiraz etti. İstanbul Üniversitesi’nin müze değil okul olduğunu hatırlatan öğrenciler, kararın geri alınmasını talep etti. Rektörlük, öğrencilerin itirazlarına kulak asmadı ve uygulamaya devam etti. Bugün kampüse gelen ziyaretçiler amfilere girip kapıda durarak öğrencileri izlemeye başladı. Hatta bazıları konferans salonunu dolaşarak dersin ve öğrencilerin fotoğraflarını çekti. Öğrenciler fotoğraflarının çekilmesine tepki gösterirken, ziyaretçiler ise aldırış bile etmedi. İstanbul Üniversitesi her şeyden önce bir eğitim kurumudur. Bu bir müze değil, bir sirk değil. Okul yönetimi elinden geleni yaparak gençlerimizin güvenliğini tehlikeye atıyor. Milyonlarca mülteci ve göçmenin yaşadığı bir şehirde gençlerimizin eğitim aldığı alanların halka açılması bu gençlerin can güvenliğini tehlikeye atıyor. “Olası bir güvenlik ihlali durumunda rektörlük nasıl sorumlu tutulacak?”

Ziyaretçilerin amfilere girdiğine dikkat çeken CHP’li Demir, bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi:

ZİYARETÇİLER SINIFLARA GİREREK ÖĞRENCİLERİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİ

“Bu karar aynı zamanda öğrencilerin eğitim haklarını da ihlal etmektedir. Bugün rektörlüğün aldığı bu yanlış kararla İstanbul Üniversitesi kampüslerine herkes girebilmektedir. Böyle bir ortamda verimli eğitim nasıl sağlanabilir? Amfilere giren ziyaretçiler öğrencilerin fotoğraflarını çekti. Öğrenciler bu durumdan oldukça rahatsız. Bu açıkça tacizdir. Üniversite öğrencileri sosyal medyada seslerini duyurmaya ve rahatsızlıklarını dile getirmeye çalışıyor. Üniversiteler bilimin merkezleridir. Oradaki gençlerimizin geleceğe umutla bakabilmeleri için uygun bir eğitim alanının oluşturulması ve korunması gerekiyor. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne bu yanlış karardan dönmesi için çağrıda bulunuyorum. Öğrencilerinizin sesine kulak verin. İstanbul Üniversitesi müze değildir!”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu