Haber

Konya Selçuklu’ya en iyi ‘sürdürülebilirlik’ ödülü

KONYA (İGFA) –Selçuklu Belediyesi, uluslararası düzeyde kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün Oscar’ı olarak kabul edilen Ace Of MICE Awards 2024 kapsamında Kompost Üretim Tesisi ile en iyi sürdürülebilirlik projesi ödülünü aldı.

Çevre ve sıfır atık konusundaki sürdürülebilir çalışmaları ile takdir toplayan Selçuklu Belediyesi, bu anlamlı ödül gecesinde Kompost Üretim Tesisi ile en iyi sürdürülebilirlik ödülünü aldı. Selçuklu Belediyesi, Kompost Üretim Tesisi ile atıkların çöpe gitmesini önleyerek gübreye dönüştürüyor. Bu sayede doğa korunur ve atıklara ekonomik değer kazandırılır.

Selçuklu Belediyesi olarak sürdürülebilir bir çevre için her türlü projede yer almak için çaba gösterdiklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırcı, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Parklar ve Parklar İşbirliğinde yürütülen bu değerli çalışmayla Bahçeler Müdürlüğü olarak bu çalışmayı Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden biri olan 12. Fare Ası kapsamında alacağız.” Yılın en iyi sürdürülebilirlik projesi ödülünü kazandıklarını söyledi.

Selçuklu Belediyesi, kompost üretim çalışmalarında 2023 yılında 1.314 ton ot, 1.653 ton talaş ve semt pazarları ile meyve sebze hallerinden toplanan 2.033 ton biyolojik olarak parçalanabilen atıklardan 3 bin ton kompost üretti. Selçuklu Belediyesi, faaliyet alanında toplanan atıklarla organik gübre oluşturmaya devam ediyor.

Özellikle pazar yerlerinde çim biçme ve ağaç budama işlemleri sonrasında oluşan atıklar öncelikle toplanmakta ve işlemler sonrasında üretilen komposttan organik gübre elde edilmektedir.

haber-cildir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu