Teknoloji

Logo Yazılım, “Hayallerini Kodlayanlar” projesi kapsamında Ankara’da yeni Robotik Kodlama Atölyesi’nin açılışını yaptı

Logo Yazılım, hayallerini kodlayan sosyal sorumluluk projesi kapsamında 7. Robotik Kodlama Atölyesi’ni Ankara Şehit Adil Erdoğan Ortaokulu’nda açtı. Şu ana kadar 3 bine yakın öğrenciye ulaşan projeyle çocukların mekanik zekalarının ve analitik yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Logo Yazılım’ın Hayallerini Kodluyor projesi kapsamında 7. Robotik Kodlama Atölyesi Ankara Şehit Adil Erdoğan Ortaokulu’nda açıldı. Atölye eğitimine katılan öğrencilere haftada 30 saat robotik kodlama eğitimi verilecek.

Logo Yazılım, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında yer alan kaliteli eğitim, cinsiyet eşitliği, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme unsurlarına verdiği değer doğrultusunda sosyal sürdürülebilirlik konularına odaklanıyor. Bu bağlamda Tüm Çocuklar Bizim Derneğimiz (BCBD) ve Atölye Vizyon’un katkılarıyla yürütülen Hayallerini Kodlayanlar projesiyle Türkiye’nin farklı bölgelerindeki öğrencilere ulaşmayı hedefliyor.

Hayallerini Kodlayanlar projesi kapsamında bugüne kadar Kocaeli (Gebze), İstanbul (Şişli, Kağıthane), Elazığ, İzmir ve Antalya’da atölyeler kuran Logo Yazılım, 3 bine yakın öğrenciye ulaştı. Logo Yazılım, iş ortaklarının katkılarıyla Ankara’da kurduğu yeni Robotik Kodlama Atölyesi ile önümüzdeki dönemde daha fazla öğrenciye ulaşacak.

Açılış töreninde konuşan Logo Kümesi CMO’su Begüm Arş Türk, Hayallerini Kodlayanlar projesiyle toplumsal sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Hayallerini Kodlayanlar projemiz kapsamında 7. çalıştayımızı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Atölyelerimizde 8-14 yaş arası çocukların mekanik becerilerini ve analitik becerilerini geliştirerek onlara eğlenceli ve farklı yöntemlerle kodlamayı ve analiz odaklı olmayı öğretiyoruz. Eğitim boyunca sürecin içinde olmaya, başarılarını ve ihtiyaçlarını tespit etmeye, öğrencilerimizin gelişimlerini takip etmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde projemiz kapsamında Robotik Kodlama Atölyelerinin tüm Türkiye geneline yayılmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu