Haber

Saadet Partisi Bursa’dan hükümete seslendi… Eğitim sevincinin yerine Eylül hüznü var!

BURSA (İGFA) –Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Fehmi Narin, yeni eğitim döneminde artan kırtasiye ve eğitim maliyetlerine dikkat çekmek amacıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Yeni eğitim döneminde okula başlama sevincini yaşamak yerine velilerin ve çocukların ‘Eylül hüznü’ yaşadığını iddia eden Lider Yardımcısı Narin, “İktidar sorunlu anlayışından kaynaklanan yanlış politikalarının bedelini çocuklarımıza ödetti” dedi. Bu anlayış ebeveynlerin omuzlarında taşınamayacak bir yüke dönüştü.”

Saadet Partilileri, okul çağındaki 3 çocuklu bir ailenin okul çağı maliyetinin 15 bin, aylık hizmet maliyetinin 5 bin, aylık yemek maliyetinin ise 3 bin liranın üzerinde olduğuna dikkat çekti. “Aylık 11 bin 402 lira taban ücretle geçinmeye çalışan bir ailenin, 3 çocuğunun aylık servis, gıda, giyim ve kırtasiye giderleri 10 bin lirayı geçiyor. Aile, aylık gelirinin neredeyse tamamını harcıyor” dedi. servis, okul forması, kırtasiye ve bir tost ayran. Ev kirası, elektrik, su, doğalgaz ve bağlantı faturaları, giyim, ulaşım. “Market ve market giderleri 15 bin liradan az olamazken, okul giderleri de eklendiğinde, Sadece 25 bin liralık bir tabanla geçinebilen 5 kişilik bir aile için uygun görülen kurt taksimini reddediyoruz” dedi.

Bursa’dan “Öğretmen önlüğü” fikriyle göreve gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenen Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Fehmi Narin, “Öğretmenin ön şartı değil mi? Eğitim sürecindeki bir çocuğun sağlıklı nesiller yetiştirmek için yeterli ve sağlıklı beslenmesini mi istiyorsunuz? Bulunduğunuz hükümete mi?” “Böyle bir bölünme mümkün değil, bu haksızlık! Vicdansızlık! Anne-babayı küçük düşürüyor! Çocukları açlığa mahkûm ediyor!” diyemez miydiniz? Çocuğuna 20 lira harçlık veremeyen babanın acısını hissetmeyen öğretmene vereceğiniz hediye önlük, ne çocukların açlığını, ne de anne-babanın acısını bastırmaya yetmeyecektir. Yetkililerin Tahkim Kurulu’nu “Noter” olarak nitelendirdiği sendika yetkililerine de şunu soruyoruz: Peki sizin varlık sebebiniz nedir? Milletin hukukunu savunmak mı, yoksa iktidarın eğitim komisyonu gibi davranmak mı? Kaybetme korkularınızı aşın ve sadece Allah rızası için hükümete “Bu yaptığınız zulümdür” deyin. “İnsanlığa yakışmaz” diyemez miydiniz? dedi.

“Bir yanda keyif ve keyif dolu bir hayat, diğer yanda kiralar, faturalar, barınma ve okul masraflarının altında ezilen bir halk varsa buna itiraz ederiz!” Narin, “Bir tarafta rahatından ödün vermeyen azgın doyumsuzlar, diğer tarafta çocuklarına harçlık veremeyen babalar varsa buna itiraz ederiz! Ülkemizde yeni anayasadan önce de vardı. paylaşımda adil, iktidarın kurduğu çıkar ağı üzerinden zulüm üreten değil, kuralları herkese eşit uygulayan, fakirden alıp zengine veren değil, yeni bir anayasa.” “Anlaşmaya ihtiyacımız var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu