Haber

TBMM Başkanı Numan Kurtuluş AFAD Bilgilendirme Toplantısına katıldı

ORDU’da düzenlenen AFAD Bilgilendirme Toplantısı’na katılan Meclis Başkanı Numan Kurtuluş, “Şehirlerimizin afetlere karşı dayanıklı hale gelmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Önemli olan vatandaşlarımızın huzur ve barış içinde yaşamalarını sağlamaktır. insan elinden kaynaklanan zararlar ortadan kaldırılabilir.”

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliği’nde düzenlenen ‘AFAD Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı. Geçtiğimiz günlerde kentte meydana gelen sel felaketiyle ilgili yetkililerden bilgi alan Kurtulmuş, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş yaptığı konuşmada Ordu ve bölgede meydana gelen sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileyerek, “Tabii ki çok şiddetli bir yağmur oldu. Büyük bir afetle karşı karşıya kaldık ama çok şükür can kaybı olmadı. Bu anlamda bir teselli. Ayrıca Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız kısa sürede çok önemli bir uyumla afete müdahale etti. Maalesef yine izleri var ama büyük bir afet oldu. felaket geride kaldı. Tekrardan tüm Ordululara, tüm Ordulu hemşehrilerimize, bu bölgedeki hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu olaydan sonra koordineli müdahalelerde bulunan başta Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum.”

“TÜRKİYE RİSK ALTINDA BİR ÜLKE” Türkiye’nin risk altındaki bir ülke olduğunu belirten Kurtulmuş, “Maalesef bundan sonra Türkiye her bakımdan afet riskiyle karşı karşıya. Risklere önceden hazırlıklı olmamız gerekiyor. konuşacağımız konular Karadeniz, Doğu ve özellikle Doğu Karadeniz, her yıl karşılaştığımız bu sel felaketleri.Öncelikle geliyoruz diyen bu afetlere karşı önlem almak zorundayız. bundan sonraki süreçlerde de şehirlerimizin direncini artıracağız” dedi.

Yeni dönemde hükümet olarak afetlerin birinci önceliği olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Biliyorsunuz yeni dönemde hükümet olarak birinci önceliğimiz afetlere dayanıklı kentler oluşturmak. Bunu da hükümet ortaya çıkaracak. ve hepimiz burada valiliklerimiz, belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile büyük bir koordinasyon içerisindeyiz.Şehirlerimizin afetlere karşı dayanıklı hale gelmesi için var gücümüzle çabamızı ortaya koyacağız.Bugün yaşadığımız sorunların neredeyse tamamı yanlışların sonucudur. insanların kendi elleriyle ortaya koydukları uygulamaları yok etmek için de bilinçli olmalıyız.insan olarak toplumumuzu en doğru şekilde korumak ve güçlendirmek zorundayız.Ayrıca çevreyi de korumak zorundayız. Bu toplumun güçlü, mutlu ve müreffeh bir şekilde yaşayabilmesi için çok önemli bir yol. Bunun için hep birlikte çalışacağız” dedi.

basaksehirajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu