Ekonomi

Türk Telekom’dan 645 milyon TL net kâr

Türk Telekom Kümelenmesi finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, ilk çeyrek performansı Şubat ayında Türkiye’nin güneydoğusundaki büyük sarsıntılardan önemli ölçüde etkilendi.

Grup, sağlam gelir artışı sayesinde genel olarak tahminleriyle uyumlu sonuçlar kaydetmeyi başardı. Konsolide gelirler 2023’ün ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 61,0 artarak 15,3 milyar TL’ye ulaştı. FAVÖK 4,8 milyar TL, FAVÖK marjı ise yüzde 31,3 oldu. 645 milyon TL net kâr yıllık bazda %15,1 arttı. Net Borç/FAVÖK, QoQ’da hafif bir artışla 1,63x oldu.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal şunları söyledi:

“Yıkıcı depremlerin ardından Türkiye genelinde kurtarma çalışmaları ve afet yönetimi dışındaki tüm faaliyetler önemli ölçüde yavaşladı. 1Ç’23 performansımızın da felaketin operasyonlarımıza etkisi ile şekillendiğini söyleyebiliriz. Bu süreçte odak noktamız, depremden etkilenen illerde kesintiye uğrayan hizmetleri hızlı bir şekilde eski haline getirmek, kesintisiz bağlantı sağlamak ve çalışanlarımız dahil tüm depremzedelerin yetkinliği için çalışmak olmuştur. Operasyonlarımız Şubat ayında olağan seyrinden uzaklaşsa da Mart ayında kademeli olarak normalleşmeye başladı. Bu kapsamda gelir artışında beklenenden biraz daha olumlu bir yıla başlangıç ​​yaparak tahminimizde paylaştığımız rakamlara ulaştığımızı gördük. 6 Şubat’ta meydana gelen felaketin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak tüm kurumlarımız, iş dünyamız, irili ufaklı şirketlerimiz, STK’larımız ve her bir ferdimiz, depremlerin milletimiz üzerinde yarattığı ekonomik ve manevi tahribatı aşmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam etti. Hepimiz Türkiye’nin samimi birliği ve çabasından son derece gurur duymalı ve bu nedenle daha parlak bir gelecek için çalışmaya motive olmalıyız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu