Ekonomi

TVHB Başkanı Arslan, sulak alanların korunmasının önemine dikkat çekti

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arslan, hayvanların ve diğer canlıların yaşamında değerli bir kaynak olan sulak alanların korunmasında veteriner hekimlere büyük misyon düştüğünü belirtti.

Arslan, 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sulak alanların korunmasının yaşam için kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Doğa Savunma Genel Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre? Türkiye’de bugüne kadar tespit edilen 106 sulak alan olduğunu belirten Arslan, sulak alanların biyolojik çeşitliliğin korunması, taşkın kontrolü, tarımsal faaliyetlerde kullanılan yeraltı sularının beslenmesi, fırtınalardan korunma, gıda depolama ve iklim değişikliğinin kontrolü gibi birçok işlevi olduğunu söyledi.

Sulak alanların ormanlara göre 3 kat daha hızlı yok olduğuna dikkat çeken Arslan, bu alanlardaki değişimin ve sıcaklık artışının vektörler yoluyla bulaşan çeşitli hastalıkların artmasına ve yayılmasına neden olacağı uyarısında bulundu.

Bu durumda önce yaban hayatının, ardından insanlarla ve insanlarla yaşayan hayvanların etkileneceğini belirten Arslan, veteriner hekimlerin bu sorun karşısında hem bilinçlendirmeye hem de somut sorumluluklar almaya hazır olduklarını kaydetti.

Arslan, “Hayvanların ve diğer canlıların yaşamı için bu kadar önemli bir kaynak olan sulak alanların korunması konusunda biz veteriner hekimlere büyük sorumluluk düşüyor. Bu görev, canlıların yaşaması için üstlendiğimiz koruyucu hekimliktir. evcil veya vahşi hayvanlar, yaşam alanları yaygındır.” sözünü kullandı.

haber-demirkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu