Haber

Deprem Sırasında Müstehcen Paylaşımla Skandala İmza atan Bahar Candan Hakkında Soruşturma Açıldı

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen korkunç depremler 50 binden fazla insanın ölümüne neden oldu. Tüm Türkiye’yi şoke eden deprem haberini duyanlar ya yardıma koştu ya da en içten dileklerini paylaştı. Bahar Candan ise oyuncak ayısıyla çıplak bir fotoğrafını paylaşarak tepkilerin odağı oldu. CİMER’e ihbar edilen sosyal medya fenomeni hakkında soruşturma başlatıldı.

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntılar yüreğimizde derin yaralar bıraktı.

7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen ve neredeyse 10’dan fazla kişiyi yerle bir eden korkunç depremlerde yüzbinlerce insan yaralandı ve 55 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti.

Nefes almakta bile zorlandığımız dönemlerde tüm Türkiye deprem bölgesine yardım için tek yürek olmuştu.

Her ilde yardım çadırları kurulmuş, sivil toplum kuruluşları yardım malzemeleri organize etmiş, yüzlerce kişi araç, tır ve TIR’larla yardım malzemelerini depremzedelere ulaştırmak için var gücüyle çalışıyordu.

Yardım için bölgeye gidemeyen binlerce kişi, sosyal medya üzerinden bu seferberliğe destek verdi.

İşte o zaman sosyal medyanın gücünü ve doğru kullanıldığında neler başarılabileceğini gördük. Elbette sayısız kişi de en içten dilek ve dualarıyla duygusal paylaşımlar yaptı.

O döneme damgasını vuran isimlerden biri de stil yarışmasından tanıdığımız Bahar Candan oldu.

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiren Candan bu sefer bir skandala imza attı.

Müstehcen bir fotoğraf paylaşan Bahar Candan, “Ben ve ayım deprem için çok üzgünüz, size yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bahar Candan’ın bu paylaşımı hepimizi insanlığı sorgulattı diyebiliriz.

Gönderinin altına gelen tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine fotoğrafı kaldıran Bahar Candan, özür dilediğini paylaştı.

“Herkes kendince üzüntüsünü dile getiriyor, benim üslubum çocukça olduğu için bu üzüntümü ayımla ifade etmek istedim. Amacım deprem için çok üzgün olduğumu ifade etmekti ama haklısın üstümü değiştirmeden yapmamalıydım. Herkes gibi ben de üzgünüm, hassasiyetinizi anlıyorum. Bu üzüntümü sadece paylaşımlarımla değil yardımlarımla da göstereceğime emin olabilirsiniz. Kendimi yanlış ifade ettiğim için özür dilerim.”

Günaydın’dan Dilek Yaman Demir’in haberine göre; Bahar Candan’ın bu paylaşımıyla ilgili bir vatandaş CİMER’e başvurdu.

Vatandaş, ulusal yas ilan edilen bu felaketle fenomenin dalga geçtiğini öne sürerek Candan’ın cezalandırılmasını talep etti.

Polis tarafından kimliği tespit edilen Bahar Candan hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili niyetiniz nedir? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu